Κατηγορίες

We are in Social
Internal Social Media SoLoΜο
710 Views

Πέντε συμβουλές για να social job hunting

facebook-virus-mining-bitcoinΑυτές είναι πέντε συμβουλές για να social job hunting. Το διαβάσαμε και το μοιραζόμαστε από τη www.lifo.gr

Πώς να πιάσετε κουβέντα με τον μελλοντικό εργοδότη σας στο Facebook. Τα social media δεν είναι μόνο για να στέλνουμε το βιογραφικό μας – προσφέρονται και για κουβέντα με τον άνθρωπο στην επιχείρηση του οποίου θέλουμε να εργαστούμε

Κατά καιρούς τα social media έχουν κατηγορηθεί για ατέλειωτο σαχλάρισμα, για κάθε είδους τρολάρισμα, για ακατάσχετες συναισθηματικές εξομολογήσεις. Κι όμως, όσο περνάει ο καιρός και σταδιακά ξεθυμαίνουν τα ναρκισσιστικά ξεσπάσματα, τόσο γίνεται αντιληπτός ο πραγματικός ρόλο των social media και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να προσεγγίσουμε τη δουλειά που ονειρευόμαστε και – γιατί, όχι; – να πιάσουμε κουβέντα με τον μελλοντικό εργοδότη μας.

Μοιάζει τρομακτικό, αλλά δεν είναι. Και γίνεται πιο εφικτό, αν γνωρίζουμε τα σωστά βήματα για να έρθουμε σε επαφή μαζί του ή μαζί της. Βοηθάει και το γεγονός ότι οι περισσότεροι – ακόμη και οι ισχυροί μιας επιχείρησης – όταν μπαίνουν στο Facebook, μπαίνουν για τους ίδιους λόγους με όλους μας: για να χαζέψουν ειδήσεις και παράξενα, να ενημερωθούν, να γελάσουν, να χαλαρώσουν, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο χαλαροί σε μία ανώδυνη (αλλά ουσιαστική κουβέντα) και όχι με τα μανίκια σηκωμένα σα να μας περνούν από αξιολόγηση.

Να, μερικά βήματα που μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο μας.

1. Μη βιαστείτε να στείλετε βιογραφικό. Πείτε ένα «γεια»

Στην εποχή που οποιοσδήποτε κάνει αίτημα φιλίας σε οποιονδήποτε, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, αγενές να πείτε ένα «γεια». Χωρίς να κάνετε αίτημα φιλίας. Με δύο λόγια απλώς για το πόσο σας αρέσει η δουλειά του. Όχι κολακείες, την αλήθεια. Δυο σοβαρές και εγκάρδιες κουβέντες. Συνήθως, οι άνθρωποι αποκρίνονται με ευγένεια σε ευγενικά μηνύματα. Δεν χρειάζεται να περιμένετε άμεση απάντηση. Απλώς, δώστε το στίγμα σας και κάντε follow.

2. Αντιδράστε με ηρεμία  Αν ρωτηθείτε το οτιδήποτε, αντιδράστε ήρεμα.

Πιάστε κουβέντα για τη δουλειά, τα πράγματα που σας εμπνέουν και διακριτικά εξηγήστε ότι θα θελάτε πολύ να ασχοληθείτε με ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ. Σχολιάστε inbox μία σκέψη που έχετε κάνει για τη δουλειά που σας ενδιαφέρει, αλλά μην τη διατυπώσετε ολοκληρωμένα. Να δουλέψετε θέλετε, όχι να προσφέρετε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σας.

3. Φροντίστε τον «τοίχο» σας 

Αν θέλετε να κερδίσετε το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου για τον οποίο θέλετε να δουλέψετε, κρατήστε το timeline σας σχετικά καθαρό από παιχνίδια και χαζομαρούλες που κάνουμε όλοι και «ανεβάστε» δείγματα γραφής σας και πράγματα από τομείς που σας ενδιαφέρουν. Ένας ενημερωμένος επαγγελματίας που μένει «προσηλωμένος» ή με τις «κεραίες» σε επαγρύπνηση ακόμη και στο ελεύθερο χρόνο του, είναι κάποιος που ξέρει τι θέλει.

4. Κάντε την κίνηση σας στον σωστό χρόνο 

Μετά από μερικά likes και δυο κουβέντες που «περικυκλώνουν» κάπως το αίτημα σας, μπείτε στη διαδικασία να στείλετε ένα βιογραφικό. Ας έχουν προηγηθεί δυο λόγια, για το ότι το στέλνετε στην περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια ανάγκη, ότι υπολογίζετε σε μία καλή συμβουλή για το πώς να το εμπλουτίσετε, κ.λπ. Γενικώς, προσπαθήστε να συντηρείτε μία κουβέντα, η οποία δεν θα είναι οχληρή, θα ισορροπημένη και δεν θα ξεφεύγει από το αντικείμενο σας.

5. Μην ενθουσιαστείτε 

Επειδή, πολύ συχνά τέτοιου είδους ανορθόδοξες μέθοδοι «πιάνουν» και επειδή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κεντρίσετε το ενδιαφέρον, είναι πολύ πιθανόν, επίσης, να δεχθείτε μία πρόταση για επαγγελματικό ραντεβού. Τώρα που έχετε βρεθεί πολύ κοντά στον στόχο σας, μη δείξετε ότι πετάτε από τη χαρά σας. Αντιδράστε με φυσικότητα, ρωτήστε αν πρέπει πρώτα να δείτε τον υπεύθυνο προσωπικού και στη συνέχεια «κλειδώστε» τα απολύτως πρακτικά: μέρα και ώρα συνάντησης. Να θυμάστε πάντα ότι φτάσατε μέχρι εδώ, λόγω της ικανότητας σας να πιάσετε κουβέντα με έναν άγνωστο, ισχυρό στον τομέα του, για καθαρά επαγγελματικούς λόγους. Στην πρώτη συνάντηση, διατηρήστε τη συζήτηση ακριβώς στο ίδιο επίπεδο, έχετε το βιογραφικό σας πρόχειρο, αλλά όχι στα «δόντια» και έχετε ήδη κάνει το 90% της δουλειάς για την επίτευξη του στόχου σας.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να θυμόμαστε ότι τα social media είναι κυρίως πλατφόρμες δικτύωσης με ένα τεράστιο φάσμα ανθρώπων από διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες. Τώρα, που ένα e-mail ή ένα τηλεφώνημα για να βρούμε δουλειά δεν είναι αρκετό, αλλά οι άνθρωποι επιχειρήσεων και εταιρειών είναι στο διαδίκτυο, δεν χάνουμε κάτι να πούμε κάτι περισσότερο και πιο ουσιαστικό από ένα «γεια» και «ψάχνω για δουλειά».

Στοιχεία από το Inc.com

Πηγή: www.lifo.gr
Leave a ReplyΔημοφιλή

Social Vivre: 5 βασικοί κανόνες καλής ψηφιακής συμπεριφοράς
08 Οκτωβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
Social Vivre: 5 βασικοί κανόνες καλής ψηφιακής συμπεριφοράς
Σήμερα που κοινωνικοποιούμαστε μέσω internet, οι κανόνες καλής ψηφιακής συμπεριφοράς, μοιάζουν να είναι σχεδόν απαραίτητοι. Πώς απαντάμε, τι λέμε, πως ευχαριστούμε ακομα και πότε μπλοκάρουμε, όλα αποτελούν κώδικα ψηφιακής συμπεριφοράς, ή αλλιώς… Social Vivre.
Twitter και Flipboard: Ο γάμος του 1 δις δολαρίων
26 Μαΐου 2015
Internal, Social Media, SoLoΜο
Twitter και Flipboard: Ο γάμος του 1 δις δολαρίων
Twitter και Flipboard βρίσκονται σε συζητήσεις συνεργασίας και συγχώνευσης με το ποσό της αγοράς του Flipboard από το twitter να εκτιμάται στο 1 δις δολάρια.
Τι είναι Content Marketing
01 Οκτωβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
Τι είναι Content Marketing
Content Marketing σε δυο γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το περιεχόμενο που παράγει μια εταιρεία και μοιράζεται με τους πελάτες της (εν δυνάμει και υπάρχοντες), το οποίο διακρίνεται για την ποιότητά του, φυσικά είναι δωρεάν και τους δίνει κίνητρο να το μοιραστούν με περισσότερους χρήστες.
Mommy Bloggers Daddy Bloggers στην Ελλάδα
10 Νοεμβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
Mommy Bloggers Daddy Bloggers στην Ελλάδα
Αποτελούν ένα δυναμικό κοινό της blogging κοινότητας και είπαμε να μαζέψουμε μερικές διευθύνσεις και συστάσεις με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο γραφής. Πάμε να δούμε τις mommy bloggers και τους daddy bloggers στην Ελλάδα.
Το marketing στην εποχή του Transmedia Storytelling
27 Σεπτεμβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
Το marketing στην εποχή του Transmedia Storytelling
Ο όρος “Transmedia Storytelling” τοποθετεί την ιστορία στο κέντρο της επικοινωνιακής ενέργειας και κάνει χρήση όλων των διαθέσιμων καναλιών επικοινωνίας, ψηφιακών και μη, για να την αφηγηθεί.
Η Booking.com γεμίζει το ξενοδοχείο μου. Είναι καλό αυτό;
18 Νοεμβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
Η Booking.com γεμίζει το ξενοδοχείο μου. Είναι καλό αυτό;
Έχετε ξανακούσει ξενοδόχους να είναι εν μέρει προβληματισμένοι γιατί πουλάνε πολύ μέσω Booking.com; Κάθε κράτηση είναι μία ευχάριστη είδηση, αλλά κάποιοι επαγγελματίες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ένα «πρόβλημα».
Γνωρίστε τον SoMoLo καταναλωτή
01 Δεκεμβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
Γνωρίστε τον SoMoLo καταναλωτή
RIP Digital Marketing! Ήρθε η ώρα της SoMoLo (ή για κάποιους SoLoMo) στρατηγικής. Η λογική του digital marketing που μέσα από διάφορα κανάλια (websites, social media, email, banners, newsletters) προωθεί και «σπρώχνει» διαφημιστικά μηνύματα στο internet απλά δεν λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο παλαιότερα.
4 Key Facebook Metrics που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθείς!
24 Οκτωβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
4 Key Facebook Metrics που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθείς!
Αλήθεια πως μπορείς να καταλάβεις αν η σελίδα του brand σου στο facebook είναι επιτυχημένη; Αρκεί μόνο η αύξηση των “φίλων”; Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές ότι η πεποίθηση / έννοια πολλών πελατών για αύξηση των φίλων είναι “λάθος” τακτική αλλά σίγουρα ο ρυθμός αύξησης των φίλων μίας σελίδας – και κυρίως σε σχέση με τους ανταγωνιστές – είναι σίγουρα μια παράμετρος που πρέπει να παρακολουθούμε όταν δραστηριοποιούμαστε στα social media και ιδιαίτερα στο facebook.
Είναι ηθικό το Native Advertising;
29 Σεπτεμβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
Είναι ηθικό το Native Advertising;
Ο όρος Native Advertising δεν είναι νέος στον χώρο της online διαφήμισης. Τον γνωρίζουμε και ως Sponsored Content ή Native Content. Ξέρουμε όμως πραγματικά τι είναι και πως μπορεί να γίνει κομμάτι μίας ενέργειας marketing;
Linkedin profile: 7 φωτογραφίες που πρέπει να αποφύγεις
21 Οκτωβρίου 2014
Internal, Social Media, SoLoΜο
Linkedin profile: 7 φωτογραφίες που πρέπει να αποφύγεις
Στο LinkedIn δεν υπάρχει χώρος- και νόημα- για χαριτωμενιές. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες προφίλ του. Ποιές είναι οι φωτογραφίες που δεν πρέπει επουδενί να χρησιμοποιούνται στο LinkedIn; Τι πρέπει να προσέξετε για το Linkedin profile σας;

Tags


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home3/socializers/public_html/wp-includes/functions.php on line 3297