Κατηγορίες

We are in Social
Social Media
286 Views

Αντίο στο Vine

Το Vine κλείνει! Η πλατφόρμα των σύντομων βίντεο ανακοίνωσε το κλείσιμό της μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας και εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Τέσσερα χρόνια με την εμφάνισή του και τη φρενίτιδα που προκάλεσε σε εκατομμύρια χρήστες του σ” όλο τον κόσμο, το Vine η πλατφόρμα σύντομων βίντεο ανακοίνωσε το τέλος της, ηττημένη από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, όπως το Instagram και το Snapchat.

H επιτυχία του πρωτοποριακού start up, μετά το λανσαρισμά του στην αγορά το 2012, δεν είχε μεγάλη διάρκεια με τη μαμά εταιρία να εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να καταργήσει την υπηρεσία μέσα στους επόμενους μήνες, επιτρέποντας ωστόσο στους χρήστες της, οι οποίοι μετατράπηκαν σε αστέρες του Διαδικτύου, να αποθηκεύσουν τα βίντεο τους, προκειμένου να μην χαθούν και να μπορούν να προβληθούν ανά πάσα στιγμή.

Οπότε μην ανησυχείτε θα μπορείτε πάντα να συνδέεστε στους λογαριασμούς σας και να βλέπετε τα δικά σας βίντεο, όπως και άλλων χρηστών.

Η απόφαση για την κατάργηση του start up ελήφθη από το Twitter, που αποφάσισε να αποσύρει από την αγορά το νεότερο δημιούργημά τους, χωρίς όμως να περιγράψει στην ανακοίνωση τους ακριβείς λόγους που την οδήγησαν σ” αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική εταιρία είχε διαθέσει προς πώληση, τους τελευταίους μήνες, το Vine ωστόσο όλα δείχνουν πως το ενδιαφέρον δεν ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να το καταργήσει.

Πάντως, οι περιπέτειες για το Twitter δεν σταματούν εκεί, καθώς την περασμένη Τετάρτη είχε ανακοινώσει μια ακόμη περικοπή της τάξεως του 9% στο εργατικό δυναμικό της, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει από την «αργή ανάπτυξη» του διάσημου κοινωνικού μέσου.

Το Vine είχε αγοραστεί για 30 εκατομμύρια δολάρια από τους δημιουργούς του, σε μια κίνηση ματ από το Twitter μιας και ήταν η πρώτη πλατφόρμα που ενσωμάτωνε βίντεο στο Twitter, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν τα κατάφερε, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του Periscope.

Την συγκεκριμένη απόφαση δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα οι χρήστες της υπηρεσίας, που μιλούν για κρίση ταυτότητας του Twitter, το οποίο χάνει έδαφος μπροστά στους ανταγωνιστές του.

(ΠΗΓΗ: engadget)
Leave a ReplyΔημοφιλή

Social Vivre: 5 βασικοί κανόνες καλής ψηφιακής συμπεριφοράς
08 Οκτωβρίου 2014
Social Media
Social Vivre: 5 βασικοί κανόνες καλής ψηφιακής συμπεριφοράς
Σήμερα που κοινωνικοποιούμαστε μέσω internet, οι κανόνες καλής ψηφιακής συμπεριφοράς, μοιάζουν να είναι σχεδόν απαραίτητοι. Πώς απαντάμε, τι λέμε, πως ευχαριστούμε ακομα και πότε μπλοκάρουμε, όλα αποτελούν κώδικα ψηφιακής συμπεριφοράς, ή αλλιώς… Social Vivre.
Τι είναι Content Marketing
01 Οκτωβρίου 2014
Social Media
Τι είναι Content Marketing
Content Marketing σε δυο γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το περιεχόμενο που παράγει μια εταιρεία και μοιράζεται με τους πελάτες της (εν δυνάμει και υπάρχοντες), το οποίο διακρίνεται για την ποιότητά του, φυσικά είναι δωρεάν και τους δίνει κίνητρο να το μοιραστούν με περισσότερους χρήστες.
Mommy Bloggers Daddy Bloggers στην Ελλάδα
10 Νοεμβρίου 2014
Social Media
Mommy Bloggers Daddy Bloggers στην Ελλάδα
Αποτελούν ένα δυναμικό κοινό της blogging κοινότητας και είπαμε να μαζέψουμε μερικές διευθύνσεις και συστάσεις με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο γραφής. Πάμε να δούμε τις mommy bloggers και τους daddy bloggers στην Ελλάδα.
Twitter και Flipboard: Ο γάμος του 1 δις δολαρίων
26 Μαΐου 2015
Social Media
Twitter και Flipboard: Ο γάμος του 1 δις δολαρίων
Twitter και Flipboard βρίσκονται σε συζητήσεις συνεργασίας και συγχώνευσης με το ποσό της αγοράς του Flipboard από το twitter να εκτιμάται στο 1 δις δολάρια.
Το marketing στην εποχή του Transmedia Storytelling
27 Σεπτεμβρίου 2014
Social Media
Το marketing στην εποχή του Transmedia Storytelling
Ο όρος “Transmedia Storytelling” τοποθετεί την ιστορία στο κέντρο της επικοινωνιακής ενέργειας και κάνει χρήση όλων των διαθέσιμων καναλιών επικοινωνίας, ψηφιακών και μη, για να την αφηγηθεί.
4 Key Facebook Metrics που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθείς!
24 Οκτωβρίου 2014
Social Media
4 Key Facebook Metrics που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθείς!
Αλήθεια πως μπορείς να καταλάβεις αν η σελίδα του brand σου στο facebook είναι επιτυχημένη; Αρκεί μόνο η αύξηση των “φίλων”; Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές ότι η πεποίθηση / έννοια πολλών πελατών για αύξηση των φίλων είναι “λάθος” τακτική αλλά σίγουρα ο ρυθμός αύξησης των φίλων μίας σελίδας – και κυρίως σε σχέση με τους ανταγωνιστές – είναι σίγουρα μια παράμετρος που πρέπει να παρακολουθούμε όταν δραστηριοποιούμαστε στα social media και ιδιαίτερα στο facebook.
Γνωρίστε τον SoMoLo καταναλωτή
01 Δεκεμβρίου 2014
Social Media
Γνωρίστε τον SoMoLo καταναλωτή
RIP Digital Marketing! Ήρθε η ώρα της SoMoLo (ή για κάποιους SoLoMo) στρατηγικής. Η λογική του digital marketing που μέσα από διάφορα κανάλια (websites, social media, email, banners, newsletters) προωθεί και «σπρώχνει» διαφημιστικά μηνύματα στο internet απλά δεν λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο παλαιότερα.
Η Booking.com γεμίζει το ξενοδοχείο μου. Είναι καλό αυτό;
18 Νοεμβρίου 2014
Social Media
Η Booking.com γεμίζει το ξενοδοχείο μου. Είναι καλό αυτό;
Έχετε ξανακούσει ξενοδόχους να είναι εν μέρει προβληματισμένοι γιατί πουλάνε πολύ μέσω Booking.com; Κάθε κράτηση είναι μία ευχάριστη είδηση, αλλά κάποιοι επαγγελματίες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ένα «πρόβλημα».
Είναι ηθικό το Native Advertising;
29 Σεπτεμβρίου 2014
Social Media
Είναι ηθικό το Native Advertising;
Ο όρος Native Advertising δεν είναι νέος στον χώρο της online διαφήμισης. Τον γνωρίζουμε και ως Sponsored Content ή Native Content. Ξέρουμε όμως πραγματικά τι είναι και πως μπορεί να γίνει κομμάτι μίας ενέργειας marketing;
Linkedin profile: 7 φωτογραφίες που πρέπει να αποφύγεις
21 Οκτωβρίου 2014
Social Media
Linkedin profile: 7 φωτογραφίες που πρέπει να αποφύγεις
Στο LinkedIn δεν υπάρχει χώρος- και νόημα- για χαριτωμενιές. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες προφίλ του. Ποιές είναι οι φωτογραφίες που δεν πρέπει επουδενί να χρησιμοποιούνται στο LinkedIn; Τι πρέπει να προσέξετε για το Linkedin profile σας;

Tags